Női jóga

A női jóga gyakorlatai a klasszikus hatha jóga elemeiből lett összeválogatva. A szanszkritban a ha Napot vagy férfias energiát a tha pedig Holdat vagy nőies energiát jelent. Amikor az ászanákat végezzük, akkor összekapcsoljuk és összhangba, harmóniába hozzuk a bennünk lévő férfias és nőies eregiákat. Fontos, hogy a kétféle energia egyensúlyban legyen egymással. Kiegyensúlyozottságot, békét és harmóniát teremt benned, belső s külső világodban, emberi kapcsolataidban egyaránt.

A hatha jóga hatással van a test mirigyeire, szerveire, idegeire és az izmok feszességére, valamint a test hajlékonyságára, rugalmasságára.
A női jóga gyakorlatai nem az izmok tömegét, hanem azok tónusát fokozza. Az ászanák gyakorlásával felszámolhatjuk a zsírt a sejtek körül, javítjuk a keringést és csökkentjük a méreganyag termelődését. Ez a folyamat nagy valószínűséggel csökkenti a cellulitisz tüneteit is.

A jóga testtartások szabályozzák a fogyást-hízást irányító anyagcserét. A jógaállások folyamatos gyakorlásával anyagcserénk tempója és állandó marad, el tudjuk érni ideális testsúlyunkat és azt meg is tudjuk tartani. A jóga csodálatos módszer, mely segít fiatalon tartani testünket, szervezetünket.

A hatha jóga eszköztárából azokat a gyakorlatokat sajátítjuk el, amelyek a női energiák felébresztését szolgálják és a női szervek rendellenességeinek hátterében meghúzódó érzelmi és lelki blokkokat oldják.

 

Elhatározás, melyet tett követ

A női jógafoglalkozásokon, azokat az ászanákat, testgyakorlatokat végezzük, amelyek rendszeres gyakorlásával a női ivarszervek egészséges működését megteremthetjük, a menopauzás panaszokat és a premenstruációs tüneteket megszüntethetjük, optimalizálhatjuk. A gyakorlatok ízület és gerinckímélőek, valamint könnyedén elsajátíthatóak, az otthoni gyakorlást megalapozzák.

Nagy hangsúlyt fektetünk a stresszoldásra, mely okozója és kiváltója lehet a felborult hormonháztartásnak, PCOS szindrómának, endometriózisnak, inzulinrezisztenciának, terméketlenségnek és pajzsmirigy problémáknak.

Tanulunk légzőgyakorlatokat, meditációs és relaxációs technikákat /jóga nidra-mélyrelaxáció/, amelyeket aztán képes leszel önállóan gyakorolni s általuk harmóniát teremteni az energetikai rendszeredben és az életedben.

Az foglalkozások keretein belül elsajátítjuk a mellek, az ovulációs, a menstruációs és a termékenységfokozó jóga gyakorlatait, a hasizmokat és a gátizmokat erősítő gyakorlatokat.

Az órák folyamán elsajátítjuk, azt a tudást, mely által fejlesztjük az önismeretet, önbecsülést, s megtanuljuk elfogadni, megélni nőiességünket.
Egy segítő és támogató légkörben várunk szeretettel.

Tapasztald meg saját magad a női jóga áldásos hatásait!
Nincs szükség előképzettségre, pusztán csak elhatározásra, melyet a tett követ!

Oszd meg!