Gyermekjóga

A gyermekek a jóga foglalkozásokon garantáltan kiélik mozgásigényüket, és szellemileg felfrissülnek, ami elengedhetetlen egészséges testi-lelki-szellemi érésükhöz, fejlődésükhöz, egy boldog, örömteli gyermeki lét alapjainak a megteremtéséhez.

A gyermekjógában a mozgás örömét megtapasztalva fejlesztik a gyerekek az egyensúlyérzéküket és az idegrendszerüket. Kialakítják a helyes testtartást. A páros és csoportos gyakorlatok segítik a gyermek közösségbe való beilleszkedését és növelik az önbizalmukat. A foglalkozásokon eltöltött idő alatt minden gyermek a saját ütemében fejlődik, ügyesedik és sikerélményre tesz szert a jóga gyakorlása által.

Az örömteli mozgás hatékony a stressz kezelésében, a feszültség és szorongás oldásában, az alvási nehezségek feloldásában. A gyermek jóga gyakorlatai hozzájárulnak az immunrendszer megerősítéséhez, a szervezetet ellenállóbbá téve a betegségekkel szemben. Segít az emésztesi zavarok megszüntetésében.
A jógával a tanulási nehézségekkel /írás, olvasás, számolás/ küzdő gyermekeknél a két agyfélteke közötti működést segítő, harmonizáló keresztirányú mozgásokkal és egyensúly gyakorlatokkal tudunk sikeres eredményeket és fejlődést elérni.

A jógázás hozzásegíti a gyerekeket képességeik kibontakoztatásához. A jóga rendszeres gyakorlásával fokozódik tudatosságuk, képessé válnak érzékelni a saját testük és belső világuk jelzéseit, lelki stabilitásra és kiegyensúlyozottságra tesznek szert. Javulnak a társas kapcsolataik, a szülő-gyermek /testvér/ kapcsolat, egy harmónikus családi élet kialakítását eredményezve.

Oszd meg!

0%
SPECIAL OFFER

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Book a treatment this month and receive a 25% on all further treatments.

BOOK NOW